Alexandra Emilie - 20 år og mamma

ALENE SITTER DU Å PSYKER DEG NED, HVOR ER DEN SUNNE FORNUFTEN?

 • Publisert: 13.01.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • DRRRR DRRR DRR... vekkeklokken ringer når klokken slår 07.00. Du har en time på og ordne deg før skolen, men velger å sove litt lengre. Vekkeklokken ringer igjen 07.30, nå stresser du. Du angrer på at du sov den lille halvtimen ekstra. Nå får du ikke nok tid til å sminke deg pent og finne de "perfekte klærne." Dagen starter ikke bra, og du føler deg heller ikke bra. Du føler deg ikke fin nok. Du angrer på antrekket du kledde på deg i siste liten og sminken ble ikke pen nok. Disse tankene surrer rundt i hodet mens du stresser for å rekke skolen. Skolen gjør det ikke noe bedre. Du føler du ikke strekker nok til i fagene og ellers på skolen. Du sitter med skolepcen fremfor deg i håp om å få skrive ned noen notater av tavlen, læreren prater og prater, men du får ikke med deg noen ting. Det eneste du får med deg er pc skjermene foran og rundt deg. Facebook siden er oppe på de fleste maskinene, der du ser flere samtalebokser. På din skjerm er også facebook siden, men det er ingen nye meldinger. Du føler deg alene, og ikke god nok. Disse tankene kjenner du på hvert minutt, hver time, HVER DAG. Alle disse følelsene du sitter inne med, men tar på deg en maske. En maske der du smiler og later som alt er bra.

  Skolen er ferdig og du er lettet. Du kan dra hjem. Hjemme venter det mye lekser og forberedelser til prøver, men i stedet for velger du å surfe litt på de sosiale mediene. Du føler du endelig kan legge tankene litt bort, men tanker blir det bare fler av. De sosiale mediene er fylt med bilder av "perfekte" mennesker, som fremstiller livet sitt som perfekt. Fremstiller livet som så mye bedre enn det er, at du føler deg verre. De sosiale mediene er fylt med "de perfekte menneskene" i følge ditt syn. Mennesker som deler bilder av veltrente kropper, store pupper, fint hår og sminke. Du prøvde å slappe av, med å legge tankene bort, men nå er du dobbelt så sliten. Alle tankene dine surrer mer og mer rundt i hodet. Du søker opp tips for å få bedre kropp og større pupper, men svarene du får er ikke gode nok. "Få flat mage på 4 uker", "Denne dietten gir deg bedre kropp på 2 uker", "Disse øvelsene brenner bort magefettet". Dette er ikke godt nok. Du har ikke tid til å trene. Du har ikke motivasjon til å trene, og ikke minst har du null energi til å trene. Du føler energien er tappet ut av deg. Du klarer ingenting, og blir bare liggende i sengen resten av dagen. 


  Du ligger resten av dagen å ser på youtube videoer. Du ser etter tips og triks når det gjelder sminke, og du bestemmer deg for å prøve å sminke deg slik som på vidoene. 2 timer er plutselig gått, og du prøver å ta noen bra bilder av deg selv. 100 bilder er tatt, og ett bilde er du fornøyd med. Du legger det ut på instagram, og venter spent på om noen skal kommentere det, men ingen kommenterer. Innerst inne visste du at ingen ville kommentere, men du hadde inderlig håpet det. Hvorfor er denne bekreftelsen så viktig? Øynene dine begynner å fylle seg opp med tårer, men du presser dem tilbake. Du vil ikke fremstå som svak så du holder ting inni deg i stedet. Du føler deg skuffet, og sitter med en følelse at du ikke strekker nok til når det gjelder utseende. "HVORFOR ER IKKE JEG FIN NOK?" Denne tanken er nok den tanken du tenker mest i løpet av en dag. "HVORFOR ER LIVET SÅ VANSKELIG?" Du prøver å forberede et antrekk til neste dag, men det blir vanskeligere en du tror. Disse buksene kan du ikke bruke, for rompen blir for flat. Denne toppen har alt for åpen rygg, da vises BHen og det blir stygt, for den må du ha for du ikke har "store nok" pupper.

  Vekkeklokken ringer på akkurat samme tid som dagen før. Klokken 07.00. I dag har du bestemt deg for å bruke god tid på å ordne deg. Vil virkelig denne halvtimen gjøre slik at du føler deg bedre? Nei, samme tanker som dagen før sitter du med, og bærer du på. En halvtime fra og til fremfor speilet blir ikke bedre. Du ser bare hva som er feil med deg selv, og det er dette som påvirker din hverdag. 

   

  Du sliter deg selv ut, men du ser det ikke selv.

  Du mangler energi, men du skjønner ikke hvorfor?

  Du slapper aldri av, men du skjønner ikke hvorfor?

  Du har konstant vondt i nakken, men forstår ikke hva det er?

  Du har hodepine nesten hver dag, men åpner deg aldri opp for noen

  Du gråter av ingenting, og føler deg sårbar hele tiden

   

  Du føler alt går i mot deg, og at du har mislykket. Du er ungdom, og føler du allerede har mislykket i livet. Du føler deg ensom, og at alle andre har det så mye bedre. Hvorfor? For på sosiale medier lager vi en falsk virkelighet. Vi legger ut bilder med filter. Bilder som er redigerte fra topp til tå. Bilder som er langt fra virkeligheten. Er dette rett? Vi har alle et ansvar som burde følges. Et ansvar som er utrolig viktig. Et ansvar som handler om sunn fornuft. Det er alt for mange som føler på kroppspresset. Er det rart? Nei, det er alt vi ser, og alt vi hører om.

   

   

   

   

 • Publisert: 13.01.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • 18 kommentarer
 • 18 kommentarer

  Sarajaneeth

  13.01.2017 kl.15:14

  Wow♡ super godt skrevet
  Sarajaneeth: Tusen takk <3

  liveterherlig93

  13.01.2017 kl.15:15

  <3
  liveterherlig93: <3

  Ida Øverland

  13.01.2017 kl.15:54

  Leit å høre du føler det sånn, men du må bare jobbe med eget hodet og ta tiden til hjelp!<3 lykke til! du er fin nok!
  Ida Øverland: <3

  Bitte-Louise

  13.01.2017 kl.16:32

  Du er super flink og jeg er den som liker å være litt alene uten å syke seg ned. Men kan alltid syke seg opp når du er alene å <3 Du må ha lykke til og du er best <3
  Bitte: Tusen takk for fine ord. Ha en kjempe fin helg <3

  13.01.2017 kl.16:56

  så utrolig trist at du har det slik, er ingen gode følelser og sitte med.. Håper du snart blir bedre. DU er flott!
  Anonym: takktakk :)

  spisogspar

  13.01.2017 kl.19:38

  Bra skrevet <3
  spisogspar: tusen takk <3

  Vilde

  13.01.2017 kl.21:19

  Så sterkt og innmari godt skrevet innlegg! Det er SÅ GALT at folk føler det sånn, virkelig en tankvekker. Takk for en fint innlegg <3
  Vilde: tusen hjertelig takk <3

  http://hevhodet.blogg.no/

  14.01.2017 kl.03:33

  Så bra skrevet <3
  http://hevhodet.blogg.no/: takk <3

  Julie

  15.01.2017 kl.01:45

  Så bra skrevet! Utrolig leit at du har det slik, jeg håper du en dag innser at du er god nok akkurat slik du er. Og at ingen andre sine meninger betyr noe som helst. Det at du selv er fornøyd med deg selv og kroppen din er det viktigste! Bruk tid på å bli glad i deg selv og kroppen din, så skal du se at hverdagen blir lettere :- )
  Julie: Tusen takk for fine ord <3

  Skriv en ny kommentar

  hits