Alexandra Emilie - 20 år og mamma

"GUTTER SKAL HA HENDER MED MOTOROLJE, IKKE HENDER SOM HOLDER SMINKEKOSTER"

 • Publisert: 15.01.2017, 17:03
 • Kategori: Blogg
 • Klokken er 02.20 og jeg sitter å skriver for å få ut min frustrasjon når det gjelder en ting. Jeg selv bruker mye tid på å kikke på youtubevideoer som omhandler sminke, og i tillegg kikker jeg på mange sminkeprodukter på nettet. Vi er kommet til 2017 og sminke blir nå sett på som en kunst. Hvem vill ikke se bedre ut om dem kan? De fleste jenter begynner med sminke tidlig i ungdomsårene. Ofte begynner det med litt mascara, og deretter utvikles det mer og mer. Vi jenter sminker oss på mange ulike måter og bruker mange ulike produkter. Vi eksperimenterer mye, og noen velger til og med å utdanne seg som make-up artister, eller andre utdanninger der de kan jobbe et sted som inkluderer sminke. Hvorfor er det en selvfølge at jenter etterhvert som de blir ungdom begynner å bruke sminke, men ikke gutter? Nei, gutter som bruker sminke er homofile! Det er det begrepet andre bruker om gutter som blir sett på med sminke, er dette rett? NEI! Gutter er ikke ment kun for å ligge under bilen med skitne hender, motoroljen dryppende av fingrene eller verktøyene slengende rundt. 


  Jeg har lenge tenkt på dette temaet at noen gutter bruker sminke, men er veldig redd for at det skal merkes/vises. Redd for å bli mobbet rett og slett. Hvorfor skal det være forskjell på gutter og jenter? Sminke er sminke og alle har rett til å bruke det, men dessverre er det mange gutter som er redde for akkurat dette. Ofte om du er gutt og bruker sminke blir du kalt homofi, som skrevet tidligere. Det er ikke rett, og burde ikke være slik. Vi mennesker ser ofte bare svart hvitt. Det er ingen mellomting noe som jeg syntes er veldig viktig at det blir snakket om. Det er viktige å belyse slike tema som ungdom sliter med. For en jente er det helt naturlig å bruke fondation. Fondation dekker urenhetene, kvisene og for eksempel rødheten i ansiktet. Det brukes for at du skal føle deg bedre med deg selv, og det virker. Når det gjelder ungdomstiden og puberteten er det utrolig mange som sliter med uren hud, og kviser. Hvorfor? fordi det er normalt. Jenter trenger ikke bekymre seg så mye når det gjelder dette, for mye kan dekkes til uten at det vises at du har påført produkter som concealer, fondation, eller hva det måtte være. Hvorfor skal ikke gutter også ha denne muligheten til å dekke til noe. Dekke til noe de føler seg utrygge på uten å bli dømt? Hvorfor skal ikke gutter ha denne muligheten uten å føle seg mer usikre?


   

  Vi er kommet til 2017 og det blir bare mer og mer vanlig at gutter bruker sminke. Jeg håper virkelig at synet på dette med sminke uansett kjønn kommer til å bli bedre. Det er ikke rett at om du er gutt, og velger å bruke sminke for å se bedre ut skal bli kaldt ulike ord og begreper. Vi er alle mennesker, sminke er ikke bare for jenter, det er for alle og enhver. Sosiale medier har stor påvirkning av våre liv den dag i dag, det er det ingen tvil om. Det som gjør meg glad er at det er noen som står frem når det gjelder akkurat dette temaet. Carl Aksel Jansen for eksempel, som mange kanskje kjenner igjen fra paradise hotel. Han har grepet muligheten og lansert sine egne make up produkter. Disse kan du finne på nettsiden HER.    

  På nettsiden kan du finne produkter som ikke er egnet for KUN kvinner, men begge kjønn. Du finner alt av produkter du skulle trenge. Fondation, concealer, bronzer osv... Syntes det er utrolig flott at noen tar tak i dette viktige temaet. Det er ikke like lett for alle å gå på sminkebutikker i offentligheten, men det trenger du ikke om du ønsker noen av produktene ovenfor, og bestiller fra nettsiden. Håper dette temaet etterhvert utvikler seg til "normalt", for jeg som mange syntes ikke det er rett at ordet sminke automatisk er rettet mot jenter.

 • Publisert: 15.01.2017, 17:03
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • 8 kommentarer

  Ada

  15.01.2017 kl.17:10

  Jeg elsker bloggen fin<3 derfor hadde det hatt stor betydning for meg om du hadde tatt en titt innom bloggen min å si hva du synes!
  Ada: Tusen takk, det skal jeg gjøre <3

  milan

  15.01.2017 kl.18:30

  interessant syn på ting :) selv om skal jeg ikke begynne til å bruke sminke, jeg enig med deg at sminke kan bruke alle, uansett av kjønn. vet du, oppførselen til folk er i stor grad knyttet med oppdragelsen. fra første dager vi lærer barna hva trenger å gjøre jenter og hva gutter, så samfunnet bestemmer sosiale normer, ikke sant :)

  forresten jeg er imponert med områder hvor du lever, det ser så så fantastisk :)) jeg håper en dag jeg skal bli i stand til å besøke denne delen av norge
  milan: Det er sant, lofoten er fantastisk fint :D

  spisogspar

  15.01.2017 kl.18:38

  Ja ser at flere og flere gutter bruker sminke nå.....
  spisogspar: Ja, syns det er tøft av dem å gjøre det :D

  Nina

  15.01.2017 kl.19:48

  Haha:)
  Nina: :)

  Skriv en ny kommentar

  hits