FOR EN RESPONS PÅ INNLEGGET I GÅR!!

Jeg våknet til at jeg var på 24 plass på topplisten, og det er så utrolig stas!! For en respons det ble på innlegget mitt i går. Nå sitter jeg med mange meldinger både på instagram og facebook. Mail har jeg også fått fra både gutter og jenter. Tusen takk til dere som har lest, delt og kommentert innlegget mitt. Jeg setter utrolig stor pris på det! For hver gang jeg skriver om ensomhet eller det å føle seg alene blir jeg overvelder over hvor mange som sitter med samme følelsene.

Til alle som har skrevet så prøver jeg å svare så fort jeg kan!

TRENGER DU EN VENN? JEG SØKER DEG

Etter mange år som den lille usynlige rødhårete jenten i klassen

Etter mange år som den dere kom å pratet med når dere hadde et problem.

Etter mange år som den lave usikre jenten som aldri fant sin plass.

Etter mange år med en følelse av å aldri være god nok. 

Etter mange år med en følelse av å være alene, og ikke tilhøre en gjeng

Etter mange år der jeg tilbringte kveldene på rommet mitt alene, mens jeg bladde igjennom instagram. Utallige bilder av dere som hadde det gøy sammen

Hvor er jeg? Hvem er jeg? Hvorfor blir jeg aldri god nok? 

Jeg stilte opp når dere trengte det. Jeg var den som lyttet og bar på deres hemmeligheter og problemer. Jeg var den som tok på meg deres problemer og jeg glemte de ikke. Jeg tenkte på dere. Hva fikk jeg tilbake? Hva var så annerledes med meg enn alle andre? Her sitter jeg mange år senere med et spørsmål om hvorfor? Jeg vet jeg var stille, rolig og forsiktig. Jeg var ikke den som var frempå og hevet stemmen. Jeg var den stille jenten som gjemte seg bak alle andre. Jeg rakk aldri opp min hånd, i en redsel om at svaret mitt skulle være feil. Jeg var redd for å bli ledd av. For jeg ville ikke tiltrekke meg noe oppmerksomhet. Selvom jeg var stille og forsiktig på skolen, om dere bare hadde gidd det en sjanse å bli ordentlig kjent med meg.

For om dere lar meg bli litt varm i trøyen så skal jeg love dere at dere hadde fått en annet syn på meg. Jeg vet jeg har mye skyld i dette selv da jeg trakk meg mye unna. Sannheten er at jeg blir stille når det blir flere. Jeg er ikke den som roper høyest. Om vi er færre tørr jeg være meg selv. Jeg tørr å dele mine meninger, hva jeg har lyst til og ønsker. Det var muligens derfor dere kom til meg når dere hadde det vanskelig?

For jeg vet jeg er lett å prate til. Jeg vet at jeg er flink til å lytte. Jeg vet jeg kan være til god hjelp om du har det vanskelig, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg har den egenskapen. For denne egenskapen skal jeg ta med meg resten av livet. 

Dere har ikke tall på hvor mange tårer jeg har brukt på dere. Hvor mange timer jeg har brukt til sammen på å tenke på deres problemer. Hvor mange kilo av deres problemer jeg har bært på i flere år. Ryggsekken min ble bare tyngre og tyngre. Jeg har fokusert på deres problemer og mine egne har jeg lagt langt ned i ryggsekken.

Du vet de små lommene på ryggsekken du aldri bruker? Der lå mine problemer. Godt gjemt. Nå har jeg ikke kontakt med dere lengre, men det betyr ikke at jeg ikke tenker på dere. For jeg ønsker dere alt godt. Det betyr bare at jeg må ha åpnet de småe lommene på ryggsekken og tatt tak i mine egne problemer. Det skal jeg si deg. Det er ikke lett. I årevis har jeg lagt mine følelser som sorg, ensomhet ….. i disse lommene. Hvordan skulle jeg nå få orden på mine egne tanker og problemer? Jeg har aldri gjort det før? 

Nå sitter jeg i en alder av 21 og er takknemlig for den konferansetimen i 7ende klassen der læreren sa til meg “Jeg har hørt at noen av de andre elevene syntes du er god og enkel å prate med.” Ja, jeg er lett å prate med bare synd jeg aldri var god nok til mer enn å prate.

Har du noen gang følt deg alene og ønsker dele din historie eller snakke med meg? Send meg en mail på «alexandra.emilie@hotmail.com»

GLEMTE DU MEG?

23.august 2014

Glemte du meg? Glemte du meg mens du var opptatt med hun andre? Glemte du meg en kveld du følte deg ensom? Var jeg ikke god nok? Eller forventet du noe uoppnåelig?

Hvorfor meg? Hvorfor meg som alltid slet med selvtilitten. Hun som aldri hadde noen faste venner å holde seg til. Hun som fortalte deg gjentatte ganger hun ikke hadde det bra og følte seg alene. Tok du det ikke til deg? Eller hørte du rett og slett ikke etter?

De kveldene du var alene og du visste jeg var opptatt hjemme snakket du med henne. Det foregikk ikke over en lang periode, men nok til at jeg oppdaget dere. Dere møttes aldri, alt foregikk over nett, men nok til at jeg ikke stolte på deg igjen.

Alle gangene du fortalte meg at du aldri skulle såre meg, og det aller verste er at du trodde jeg noen gang kom til å tilgi deg og stole på deg igjen. Akkurat som det var et lite feilgrep som alle gjør hver dag. Akkurat som jeg skulle godta dette også? Det verste var at jeg prøvde.

HVA GJØR JEG I JULEN + MINE TANKER

Jeg ville bare titte innom her å si God Jul! Håper dere har hadd noen fine dager! Julen er en tid for å slappe av og kose seg, men også en tid hvor de som er gått bort blir et sårt tema. De vi mangler rundt middagsbordet eller når pakkene er blitt åpnet.

Hverdagen går i ett, og vi får ikke tid til å tenke så mye på annet en jobb, skole, barn osv.. dermed er julen en tid hvor man automatisk tenker på de vi savner. Det merker jeg spesielt når jeg sjekker sosiale medier i julen. Bilder av familier, besteforeldre eller oldeforeldre. Jeg har aldri møtt mine oldeforeldre, og har ingen besteforeldre igjen. Så tanker i julen blir det, og slik er det nok for veldig mange.

Nå er vi på Andenes og skal feire nyttårsaften, selvfølgelig er jeg blitt syk, men det satser vi på går fort over!

Ønsker alle en fortsatt fin jul!

JULEN ER IKKE EN GLEDE FOR ALLE

Julen er ikke bare glitrende julepynt, store juletrær, utallige julebord og mange pakker. Julen er en høytid preget av stress og store summer som flyr ut av bankkontoen fortere enn aldri før. Folk springer rundt i siste liten for å finne gaver som er blitt glemt av, og om man skal på butikken må man regne med lange køer og tomme disker.

Sannheten er at det er mennesker som sitter alene på julaften, og ikke alle har råd til å kjøpe pakker til alle og en hver. Bare det å gi gave til barna og få en julemiddag på bordet er tøft. Dette ser vi hvert år da det legges ut flere tøffe historier på finn. Flere og flere søker hjelp, og det er ordentlig tøft å lese. Samtidig blir det flere og flere som åpner sine hjem til fremmede som sitter alene, og det burde flere gjøre.

Julen er en tid for familie, men vi må ikke glemme omverden. Julen trenger ikke være perfekt, om stjernen på toppen av treet henger litt skeivt er det ikke verdens undergang. I stede for å stresse med å vaske rundt til gulvet skinner, dra innom noen det er lenge siden du har besøkt og ønsk dem god jul!

Julen handler om å glede andre, det trenger ikke bestandig være harde pakker.

JEG ER I SEMIFINALEN I VIXEN INFLUENCER AWARD 2018

Jeg klarer ikke tro det. Det var i går kveld jeg åpnet mailen om hvem som var blitt semifinalistene i vixen influenser award. Den følselsen når jeg leste mitt navn kan ikke beskrives. Jeg trodde jeg ble starstruck da Thomas Hayes delte innlegget mitt, men da tok jeg feil.

Det å lese navnet mitt under «årets sterke mening» var noe jeg aldri trodde jeg kom til å oppleve. Det var ikke en drøm jeg trodde kunne bli virkelighet. Det er fremdeles et sjokk å se mitt navn blant alle disse forskjellige kjente personene. Det er ikke mulig å stemme i denne kategorien. Juryen bestemmer og følger en del kriterier for å kåre en vinner.

Jeg er så utrolig takknemlig for i det hele tatt være nominert!! Så tusen takk til alle dere som leser innleggene mine og forhåpentligvis kan mine innlegg være til hjelp for andre!

6 FILMER DU MÅ SE I JULEN

Her er 4 filmer jeg anbefaler alle å se. Nå nærmer julen seg med stormskritt. En tid hvor man kan kose seg og slappe av med en film eller flere. Alle filmene nedenfor finner du på Netflix.

1. The holiday! Denne passer perfekt nå som det er jul. Jeg kan se denne flere ganger siden den er så utrolig koselig. 

                                         

2. How to lose a guy in 10 days. Tror dette er en av de beste filmen jeg noen gang har sett, så den anbefaler jeg på det sterkeste. 

3.To all the boys I´ve loved before. åå denne er ikke lenge siden jeg så. Jeg skulle gjerne skrevet hva den handler om, men ord kan ikke beskrives, du må bare se den selv!!

5. Set it up. Det blir mye kjærlighetsfilmer her, men det for så være. Om du liker drama og kjærlighet da er dette riktig film for deg. 

4.The conjuring.. ja, jeg liker ikke skrekkfilmer eller noe som er skummelt. I alle fall ikke alene, men denne er faktisk så spennende. Sørg for å ikke være alene, og hold puten godt inntil deg om du lett blir skremt. 

 

6. Alex Strangelove. Dette er en morsom komedie for alle og en hver. 

HAR DU NOEN FILMTIPS?

SANNHETEN..

Det er de dagene man har mye på hjertet, og andre dager sier det stopp. De kveldene fremfor pcen der fingrene flyr bortover tastene, mens andre dager der skjermen er tom, og fingrene ligger avslappet på tastaturet i håp om at du skal komme på en ide. En ide om noe å skrive, formidle, noe som betyr noe. Noe andre kan lese uten å tenke at de har kastet bort sin tid.

Hver dag er ulik, og hvert innlegg er ulikt. Noen ganger kommer ideene som et lyn fra klar himmel, og andre ganger sitter jeg i flere timer å ser ut i den tomme luften, mens jeg venter. Venter og venter. “Skriv et innlegg….” står det, jeg starter å skrive et ord, men det blir fort visket vekk. To ord er skrevet, men det går ikke lenge før de også er borte. Andre ganger er det avsnitt som slettes, da jeg finner ut at de er ubrukelige.

Man ønsker så inderlig å levere hele tiden, men sannheten er at det er ikke mulig for meg. Hverdagen min består av mye det samme, og det handler ofte om hva jeg gjør det til selv. For helt ærlig er jeg egentlig lei av det meste. Nå ble det litt negativt, men det er livet, hverdagen.

Jeg er et menneske jeg også, på lik linje som dere andre. Jeg kan ikke levere interessant hele tiden, for som dere skjønner så er ikke livet mitt så utrolig interessant. Det skjer ikke noe nytt hele tiden, og det kommer det aldri til å gjøre. Poenget er at man har dager man føler alt er dritt, og i dag er en dag som det.

Dette er vel et av de innleggene som kommer til å bli liggende i arkivet lenge lenge. Et meningsløst innlegg med et manglende poeng. Et innlegg som blir dratt ut i det uendelige uten mål og mening. Det er disse prestasjonene og presset jeg føler. De gangene jeg ikke klarer å prestere godt nok. De gangene jeg føler jeg feiler med tanke på innleggene. Jeg må begynne å akseptere at alt trenger ikke være stort, fint og flott.

Det er bare sannheten.

ET MONSTER BAK SKJERMEN

Jeg blir rett og slett lei meg. Det snakkes og snakkes om at bloggerne tar plastiske operasjoner, formidler feil budskap og er rett og slett dårlige forbilder. Jeg syntes synd i deg som er på topplisten i bloggnorge, og har tatt en slags operasjon. Du må være bra sterk som person for å ikke knekke sammen. Jeg tror aldri jeg hadde klart å fått så mye hets, og fortsatt tatt mine små steg utenfor dørstokken.

Jeg er sjokkert. Sjokkert over menneskene. Sjokkert over hva man får til å skrive i et kommentarfelt. Sjokkert over at mestparten er voksne mennesker.

Voksne mennesker som kommenterer at bloggere som har gjort plastiske operasjoner ikke er et forbilde. Ord som hjernedød, plastikk dukke, forkastelig, stygg og enda værre ord strømmer ut av munnen på voksne folk. Voksne folk som sitter å kritiserer ungdommer. Jeg skulle “likt” å sett at du hadde satt deg ned å snakket slik til din datter eller sønn. Det hadde du ikke gjort nei? Men over internett er alt lov, så lenge du ikke kjenner person så er det bare å kaste meningene sine i hytt og gæver uten å tenke seg om.

Du som skal være en støttespiller, du som SKAL VÆRE et FORBILDE. Et forbilde for dine barn. Du som skal lære dine barn fra de er små at mobbing ikke er greit. Nettmobbing er ikke lov! Men det er lov så lenge personen er i rampelyset? Er det sånn det er å forstå?

Jeg blir kvalm, og lei meg for at unge mennesker som velger å skrive om sitt liv, sine tanker, sine mål skal bli hetset. Unge mennesker som skriver om sine dypeste tanker, depresjoner, dyrevern, politikk, kjærlighetssorg. Alt det gode innvendig blir glemt, alt det gode en person står for og oppnår er glemt på sekundet, for så lenge vi ser pengene har gått til utseende er du null verdt.

Jeg kan være uenig i mye, men jeg er enig i at det er et enormt stort press på utseende, Som ung i dag å leve i 2018. Samfunnet er kjempe tøft. Det er fokus på den minste ting når det kommer til hvordan vi ser ut. Det er nok ingen som ønsker at det skal være slik, og heller ingen som ønsker å være med å skape et større press. En ting er sikkert, det er ikke bloggerne på topplisten som skal få all hets for dette presset, det er millioner av mennesker som fikser på utseende.

Ikke missforstå meg. Jeg blir påvirket. Jeg blir påvirket i kjempe stor grad. Det betyr uansett ikke at jeg klandrer bloggerne og slenger ut alle mine tanker i sosiale medier om deres valg. Hva hjelper det? De er personer de og, som igjen er blitt påvirket? Det er forferdelig at det skal være slik, men enda værre er det at såkalte «voksne» mennesker skal sitte å spy ut av seg sine meninger, som ikke hører til virkeligheten en gang. Voksne mennesker som skal trå frem å være et forbilde.

Utrolig godt forbilde der du sitter med kaffen i hånden, godt lent tilbake i sofaen mens du bruker tiden din på drittslenging av unge mennesker som lever i et jævla vanskelig samfunn i 2018. Hvordan tror du samfunnet er om noen år når dine barn er ungdommer? Bedre og lettere?

Uansett hvilken alder du er i dag, er samfunnet vanskelig når det kommer til skjønnhetsideal og kroppspress. Andre påvirkes lettere enn andre, men uansett hvem man er, hvor gammel man er så er vi mennesker. Mennesker med utallige følelser som spiller en stor rolle i hver våre liv.

DISSE BLOGGENE LESER JEG

Tenkte å dele med dere bloggene jeg leser. Leser du noen av disse? Eller har du andre å anbefale?

1. Sophie Elise sin blogg har jeg lest i så mange år, at det er blitt en slags rutine å titte innom å lese. For en utrolig sterk person som får alt for mye ufortjent hat. Vi burde heie på hverandre i stede for å slenge dritt!

2. Isabel Raad Hennes blogg har jeg også fulgt lenge. Hun får også såååå mye ufortjent hat, men heldigvis etter boken hun er kommet ut med føler jeg folk har fått opp øynene mer og virkelig ser at det er et liv bak bloggen.

3. Martine Halvorsen . Jeg heier veldig på Martine. Hun er så utrolig tøff som viser sannheten. Viser det virkelige livet bak fasaden. Jeg tror dette er en blogg som flere burde sette seg ned å lese i blant om man føler verden går i mot deg. For hun får virkelig til å sette ord på følelsene og meningene sine slik at vi andre forstår at "bloggerne" og "influencere" generelt er normale mennesker de også.

4. Anna Rasmussen sin blogg. Denne leser jeg mye for hun har barn slik som meg og er i en "ung alder." Hun virker utrolig jordnær og herlig.

5. Martine Lunde Hun virker også som en utrolig herlig person. Man kan hente mye inspirasjon på bloggen og youtube kanalen. I tillegg skal hun være med i bloggerne og det blir spennende.

Dette er de 5 faste bloggene jeg leser, men jeg er stadig innom å titter på dem som ligger på topplisten. Så utrolig mange som er begynt å blogge, så det er vanskelig i blant å henge med, men gjerne kommenter bloggen din under så tar jeg en kikk!

MINE OVERKSRIFTER I MEDIA 2018

2018 har vært et år med opp og nedturer. Jeg har lært utrolig mye, og er så utrolig glad for at jeg fortsatte å skrive. For det å skrive har hjulpet meg mye mer enn jeg trodde det skulle gjøre. Det å dele, få respons og kommunisere med dere har vært en glede, og det håper jeg fortsetter inn i 2019. Jeg føler jeg har oppnådd mye mer på dette året med bloggen, enn hva jeg har gjort tidligere. Mange debattinnlegg og reportasjer i ulike aviser. Jeg linker nedenfor noen av de jeg er mest stolt av. Jeg håper dere følger meg på reisen videre.

Jeg har som mål å fortsette skrive om mine følelser og ellers viktige temaer som burde bli snakket mer høyt om. Jeg er sjokkert over temaet Ensomhet. Ensomhet er et ord mange av dere har delt historier om. Hendelser som har skjedd med dere, og jeg setter så utrolig stor pris på at dere forteller. Jeg håper innerst inne at det jeg skriver kan være til hjelp for noen.

Nedenfor finner dere mine overskrifter av saker i 2018.

8 SANGER DU BARE MÅ HØRE

Hva skulle vi gjort uten musikk. Ikke vet jeg. Det finnes så utrolig mye musikk ute i verden. Jeg er en sånn person som finner mine favoritter og hører så mye på dem til jeg går lei. Så er det å finne nye favoritter og slik går det.

For øyeblikket leter jeg etter nye favorittsanger, så om dere har noen sanger dere vil dele. Gjerne skriv dem nedenfor. Jeg tenkte i alle fall dele med dere de sangene jeg hører på akkurat nå.

DEBATTINNLEGG AFTENPOSTEN

Som dere så i går postet jeg et innlegg med overskriften «beklager fredsprisvinnere.» Det samme innlegget kan du lese i Aftenposten i dag. Du finner lnnlegget HER

BEKLAGER FREDSPRISVINNERE

Beklager fredsprisvinnere! Beklager for at denne dagen i deres liv som skulle vært omtalt i mange ulike aviser og sosiale medier forsvinner. Forsvinner lengre og lengre ned i nyhetsfeeden. For det er et annet tema som overskygger alt. Et tema som får kommentarfeltene til å koke av sinte og frustrerte mennesker.

Et tema som innhenter tusenvis av klikk og oppmerksomhet. I dag skulle være deres dag. Den dagen det harde arbeidet deres ble satt pris på av det norske folk. Den dagen deres historie og budskap skulle røre og engasjere. Den dagen dere skulle lage overskrifter og være i fokus. Dessverre ble det ikke slik. Media Norge gikk en annen vei. To av de største avisene i landet hadde farmen intrigene på forsiden. Klikk klikk klikk. Noen ganger burde en dag som i går være mye viktigere enn drama. 

Vi elsker drama. Drama drama drama. Media er dekket av drama. Det er noe med uenigheter og krangler som får oss mer nysgjerrig. The Kardashians er på toppvalg av serier på tv2sumo av en grunn. Det er ikke til å legge skjul på at drama fører til mer klikk, men dagen i går burde være verdt mer. Det burde vært forsiden. Det burde vært fokusert mye mer på, enn hva det ble. Så jeg som 21 år og blogger vet hva klikk betyr, men jeg lærte ganske tidlig hva som var viktig i livet. 

Bildekilde: http://turl.no/29vv

JULEMARKED

Da var uken i gang igjen! Første gang på lenge jeg følge helgen ikke gikk veldig fort. Lørdagen var vi på julemarked, men dessverre var det iskaldt og en sur vind så vi ble ikke veldig lenge. I går baket vi pepperkaker. Baket og baket, jeg tror det var en som spiste mer enn han baket haha.

UKENS SPØRSMÅL #HVORDAN REAGERTE MAMMA PÅ GRAVIDITETEN? FORLOVET? ET TIL BARN?

Hvordan reagerte mamma på at jeg var gravid?

Når gjort var gjort var det ikke så mye å gjøre med det, selvfølgelig mente hun det ikke passet supert bra, men hun gleder seg til å få et barnebarn.

Åssen har du det nå?

Jeg har fått dette spørsmålet mange ganger. Jeg har det helt greit. Noen dager er bra, andre ikke så bra, men alt i alt helt greit. Jeg prøver å fokusere på det positive i hverdagen, men selvsagt er det vanskelig noen ganger. Takk som spør❤

Hva heter barnet ditt?

Min sønn heter Emilian, og er verdens beste!!

Hvilke fremtidplaner har du?

Mine fremtidsplaner er å finne meg en jobb!! Jeg har så lyst å kunne jobbe i en klesbutikk eller lignende. Være ute og bli kjent med nye mennesker og skape en ny hverdag.

Hvor ser du deg selv om 5 år?

Åååj, det var et vanskelig spørsmål. Jeg ser for meg at jeg har fått en psykolog og den psykiske helsen min er mye bedre. Ellers ser jeg for meg at jeg har tatt opp faget spansk fra videregående... og muligens startet med en utdanning innenfor sosionom eller barnevernspedagog. Ser også for meg at vi har fått kjøpt noe eget å pusse opp😍

Kan vi gå på date?

Takk for forespørselen, men nei takk🤔

Tips til motivasjon i mørketida?

Åå dette spørsmålet skulle jeg gjerne hadd mange svar på, men dessverre så sliter jeg selv i mørketiden. Utrolig tungt når det er mørkt nesten døgnet rundt.

Først tror jeg det er viktig å ha et sosialt liv selvom mørketiden er kommet, det er vanskeligere å komme seg ut i mørketiden da mye blir mer et ork. Selvom du må kle på deg ti talls med klær for å komme deg ut gjør det. Det blir bedre!

Med en gang solen viser seg spring ut, og når det er mørkt ute pass på å ha mye lys inne. Det kan hjelpe.

Jeg tror nøkkelen er venner, familie, aktivitet og dagslys!!

Hvor mange barn har du?

Jeg har en sønn, og ingen planer om flere i nærmeste fremtid.

Hvor gammel er du?

Jeg er 21, født i 1997.

Er du forlovet?

Nei, nei nei😜 stresser ikke med det!

VI LO OG VI LO

Har du ikke sett parterapi forstod du nok ikke mye av overskriften min! Har du ikke sett det og ingen planer i helgen vet du hva du skal gjøre nå!

Det er fredag og helg!! Da tenkte jeg det var på tide å dele noen morsomme bilder og bilder fra jodel. Så starter vi fredagen med et smil.

FARMEN 2019!!!

Det var muligens ikke tv programmet du så før deg meg i, men det er sant! Jeg har utrolig lyst på mange måter å oppleve det en gang

Tenk hvor godt det må være å oppleve å leve i en helt annen tid uten sosiale medier for en stund. Lære nye ting og jobbe hardt.

Jeg har alltid syntes farmen har vært spennende, og det å kunne skape nye vennskap med mennesker, og være sammen med dyr. Det høres både lærerikt og morsomt ut Det blir kanskje alltid en drøm, men det er lov å håpe at det er tid for det en dag!

Den absolutt største drømmen er «skal vi danse!!!»Tenk hvor morsomt å lære seg så mange forskjellige danser. Det ser så utrolig spennende ut, men det blir nok en evig drøm😂

Hvilket tv program ville du vært med på?

TIL DERE SOM SKRIVER OM MEG PÅ KVINNEGUIDEN

Dette er til dere som har skrevet om meg på kvinneguiden. Jeg har alltid sett på kvinneguiden som bare drama og drittslenging. Forum etter forum hvor bloggere slaktes totalt uansett hvilke valg de tar, men jeg tok vist veldig feil. Tusen takk!!

Det betyr mye at dere omtaler debattinnlegget mitt og valget mitt generelt. Tusen takk for saklige og ikke minst fine kommentarer! Heia dere!

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Det varmer hjertet mitt!!

HVOR MANGE GLASS TÅLER DITT BARN?

Når julegaveønsker til din 7 åring, 4 åring eller 9 åring ikke lengre er en hard pakke. Da er det noe galt. For hvor mange glass tåler egentlig barnet ditt?

Du ser ikke noe galt med å ta et glass vin på julaften/nyttårsaften, men et glass blir til to. Du tenker et tredje gjør ingen forskjell. Sannheten er at barnet ditt så forskjell på deg bare fra det første glasset. Vi tror barn ikke følger med, men sannheten er at barn legger merke til mye. Mye mer enn vi tror.

Julaften og nyttårsaften skal bli feiret med hensyn til barna. Tenk deg to ganger om før du skjenker i et glass til!

Bildekilde - https://www.familieverden.no/familieliv/arstider-og-hoytider/jul/mange-opplever-fulle-voksne-i-julen/

JULEHANDELEN ER I GANG

Desember er ofte en stressende måned for meg. Jeg er veldig flink å utsette alt i siste liten, men i år har jeg bestemt meg for å handle inn julegavene ganske så fort. Dagen i dag gikk til å kikke litt rundt og planlegge hva jeg skal kjøpe. De fleste gavene har jeg under kontroll, men alltid er det noen man sliter med mer, hva kjøper man til de som ikke ønsker seg noe eller har alt??

Selv er jeg en person som sliter med å komme på noe å ønske seg når man blir spurt. Det er akkurat som tankene stopper opp, men som regel kommer jeg på hva jeg kunne sagt i ettertid. Så ikke lett å kjøpe til meg heller. Jeg håper jeg klarer å bli ferdig i tide denne gang, ønsk meg lykke til!!

STILL MEG SPØRSMÅL - SPØRSMÅLSRUNDE

Hei, første søndag i advent i dag. Eneste som mangler nå er litt snø på bakken i stede for regn. Jeg tenkte det var på tide med en spørsmålsrunde hvor dere kan stille meg spørsmål dere lurer på. Har du et spørsmål på hjertet kommenter det gjerne i kommentarfeltet under. Nå er det på tide for dere nye lesere å bli bedre kjent med meg!

LES OM MEG I VG

God morgen!! Nå kan du lese om meg i VG. Her skriver jeg om hvorfor babyspons debatten endret mitt syn totalt, og jeg tok noen drastiske valg.

Innlegget i VG finner du HER