DISKUSJONER, UFLAKS OG STRESS | ALT ER IKKE ET GLANSBILDE

Vi maler et bilde om at julen er perfekt. Ribbe, pinnekjøtt og kalkun er disket opp på bordet sammen med en bordpynt som er nøye planlagt. Huset er skinnende rent, og juletrekulene henger symetriske på plasttreet. Familien fint pyntet sittende langs et langbord og smiler fra øret til øret.

Sannheten er at julen er en tid for å slappe av å være samme med familien, men det er også en tid hvor stress, krangler og uflaks hører til. Som de aller fleste med små barn vet at døgnet blir snudd helt på hodet. Rutinene er helt ut av kontroll, som fører til lite alenetid. Ungene blir kanskje «vanskeligere» fordi vi voksne stresser rundt juletider, og glemmer å nyte disse dagene som har vært. For det er ikke noe å legge skjul på at barn oppfatter det meste.

Ja, julen er koselig på mange måter, men den bærer også med seg mye tanker og savn. Julen er ikke det det en gang var, og mye har nok med at man er blitt voksen. Det er også blitt en annen tid. Ønskene er priset høyt, og julemusikken som er på topp er alt annet enn artister med årevis av erfaring. Julen er og skal fremstå så himla perfekt, men det er langt fra sannheten.

For min jul er ikke et evig langt bord fylt av familie som smiler fra øret til øret. Det er bare flere og flere stoler som står tomme. Det er et savn som blir påminnet. Det er tanker som går til de som sitter alene og ikke har mat på bordet.

Ta livet med ro og slapp av. Ikke bry deg og alt blir perfekt. Bordpynten trenger ikke se fantastisk ut. Pakkene trenger ikke pakkes inn på utallige flotte og forskjellige måter. Lev fra dag til dag. For du får ikke tiden du har stresset og kranglet bort, tilbake…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg