VELKOMMEN NYTT ÅR OG NYTT PRESS PÅ SOMMERKROPPEN

For hva er egentlig sommerkroppen? Nei, nå snakker jeg ikke om den irriterende sangen til Mads Hansen som jeg har hørt alt for mange ganger på radioen eller i klesbutikker. Jeg snakker om dette presset som banker på døren i det datoen endrer seg til 1.januar. Det presset du så hardt prøver å unngå, men i hvert et butikkvindu, hver reklame eller hvert nettsted du går på blir du minnet på det.

Jeg kjenner enkelte ganger at jeg vil låse meg inn i et rom og håpe at dette presset vil gi seg, men da tror jeg at jeg blir sittende. Vi snakker om at ved å ikke snakke om kroppspress vil det gi seg, men hva hjelper det når du en gang må trå utenfor dørstokken og dette presset knyter seg rundt halsen. Det kjennes ut som du blir kvelt av alle disse forventningene.

Hvorfor kan vi ikke bare nyte livet? Nå mener jeg selvsagt ikke vi skal sitte under dynen med potetgullskålen og sjokoladen fremfor deg hver dag. Helsen er selvfølgelig viktig og et sunn kosthold, men vi trenger da ikke øse på med disse forventningene om at man ikke er pen om man ikke har perfekte linjer, six pack eller den stramme rompen. Når er tiden inne for at man kan føle seg vel på stranden uansett kroppsform? Når kan vi slappe av med disse forventningene og glede oss får de målene man klarer.

For du er ikke feit om du veier noen ekstra kilo. Du er ikke stygg om du ikke eier six pack. Du er ikke et skjelett om du er tynn og ikke har disse formene. Vi må stoppe å tro at den perfekte kroppen kun er en type kropp, for det er det ikke.

Du er fin uansett, husk det!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg