FOR EN RESPONS PÅ INNLEGGET I GÅR!!

Jeg våknet til at jeg var på 24 plass på topplisten, og det er så utrolig stas!! For en respons det ble på innlegget mitt i går. Nå sitter jeg med mange meldinger både på instagram og facebook. Mail har jeg også fått fra både gutter og jenter. Tusen takk til dere som har lest, delt og kommentert innlegget mitt. Jeg setter utrolig stor pris på det! For hver gang jeg skriver om ensomhet eller det å føle seg alene blir jeg overvelder over hvor mange som sitter med samme følelsene.

Til alle som har skrevet så prøver jeg å svare så fort jeg kan!

TRENGER DU EN VENN? JEG SØKER DEG

Etter mange år som den lille usynlige rødhårete jenten i klassen

Etter mange år som den dere kom å pratet med når dere hadde et problem.

Etter mange år som den lave usikre jenten som aldri fant sin plass.

Etter mange år med en følelse av å aldri være god nok.

Etter mange år med en følelse av å være alene, og ikke tilhøre en gjeng

Etter mange år der jeg tilbringte kveldene på rommet mitt alene, mens jeg bladde igjennom sosiale medier. Utallige bilder av dere som hadde det gøy sammen.

Hvor er jeg? Hvem er jeg? Hvorfor blir jeg aldri god nok?

Jeg stilte opp når dere trengte det. Jeg var den som lyttet og bar på deres hemmeligheter og problemer. Jeg var den som tok på meg deres problemer og jeg glemte dem ikke. Hva fikk jeg tilbake? Hva var så annerledes med meg enn alle andre? Her sitter jeg mange år senere med et spørsmål om hvorfor? 

Jeg vet jeg var stille, rolig og forsiktig. Jeg var ikke den som var frempå og hevet stemmen. Jeg var den stille jenten som gjemte seg bakerst i klasserommet. Jeg rakk aldri opp min hånd, i en redsel om at svaret mitt skulle være feil. Jeg var redd for å bli ledd av. For jeg ville ikke tiltrekke meg noe oppmerksomhet. 

Om dere hadde blitt ordentlig kjent med meg så skal jeg love dere at dere hadde fått en annet syn på meg. Jeg vet jeg har mye skyld i dette selv da jeg trakk meg mye unna. Sannheten er at jeg blir stille når det blir mange. Jeg er ikke den som roper høyest. Om vi er et par stykker tørr jeg være meg selv. Jeg tørr å dele mine meninger, hva jeg har lyst til og ønsker. Det var muligens derfor dere kom til meg når dere hadde det vanskelig?

Jeg vet jeg er lett å prate med. Jeg vet at jeg er flink til å lytte. Jeg vet jeg kan være til god hjelp om du har det vanskelig, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg har den egenskapen. For denne egenskapen skal jeg ta med meg resten av livet.

Dere har ikke tall på hvor mange tårer jeg har brukt på dere. Hvor mange timer jeg har brukt til sammen på å tenke på deres problemer. Hvor mange kilo av deres problemer jeg har bært på i flere år. Ryggsekken min ble bare tyngre og tyngre. Jeg har fokusert på deres problemer og mine egne har jeg lagt langt ned i ryggsekken.

Du vet de små lommene på ryggsekken du aldri bruker? Der lå mine problemer. Godt gjemt. Nå har jeg ikke kontakt med dere lengre, men det betyr ikke at jeg ikke tenker på dere. For jeg ønsker dere alt godt. Sannheten er at jeg må ha åpnet de småe lommene på ryggsekken og tatt tak i mine egne problemer. Det skal jeg si deg. Det er ikke lett. I årevis har jeg lagt mine følelser som sorg, ensomhet ….. i disse lommene. Hvordan skulle jeg nå få orden på mine egne tanker og problemer? 

Nå sitter jeg i en alder av 22 og er takknemlig for den konferansetimen i 7ende klassen der læreren sa til meg “Jeg har hørt at noen av de andre elevene syntes du er god og lett å prate med.” Ja, jeg er lett å prate med bare synd jeg aldri var god nok til mer enn å prate.

 

Husk! Du er ikke alene!

 

Har du noen gang følt deg alene og ønsker dele din historie, ta gjerne kontakt på mail : [email protected]❤️

GLEMTE DU MEG?

23.august 2014

Glemte du meg? Glemte du meg mens du var opptatt med hun andre? Glemte du meg en kveld du følte deg ensom? Var jeg ikke god nok? Eller forventet du noe uoppnåelig?

Hvorfor meg? Hvorfor meg som alltid slet med selvtilitten. Hun som aldri hadde noen faste venner å holde seg til. Hun som fortalte deg gjentatte ganger hun ikke hadde det bra og følte seg alene. Tok du det ikke til deg? Eller hørte du rett og slett ikke etter?

De kveldene du var alene og du visste jeg var opptatt hjemme snakket du med henne. Det foregikk ikke over en lang periode, men nok til at jeg oppdaget dere. Dere møttes aldri, alt foregikk over nett, men nok til at jeg ikke stolte på deg igjen.

Alle gangene du fortalte meg at du aldri skulle såre meg, og det aller verste er at du trodde jeg noen gang kom til å tilgi deg og stole på deg igjen. Akkurat som det var et lite feilgrep som alle gjør hver dag. Akkurat som jeg skulle godta dette også? Det verste var at jeg prøvde.

HVA GJØR JEG I JULEN + MINE TANKER

Jeg ville bare titte innom her å si God Jul! Håper dere har hadd noen fine dager! Julen er en tid for å slappe av og kose seg, men også en tid hvor de som er gått bort blir et sårt tema. De vi mangler rundt middagsbordet eller når pakkene er blitt åpnet.

Hverdagen går i ett, og vi får ikke tid til å tenke så mye på annet en jobb, skole, barn osv.. dermed er julen en tid hvor man automatisk tenker på de vi savner. Det merker jeg spesielt når jeg sjekker sosiale medier i julen. Bilder av familier, besteforeldre eller oldeforeldre. Jeg har aldri møtt mine oldeforeldre, og har ingen besteforeldre igjen. Så tanker i julen blir det, og slik er det nok for veldig mange.

Nå er vi på Andenes og skal feire nyttårsaften, selvfølgelig er jeg blitt syk, men det satser vi på går fort over!

Ønsker alle en fortsatt fin jul!

JULEN ER IKKE EN GLEDE FOR ALLE

Julen er ikke bare glitrende julepynt, store juletrær, utallige julebord og mange pakker. Julen er en høytid preget av stress og store summer som flyr ut av bankkontoen fortere enn aldri før. Folk springer rundt i siste liten for å finne gaver som er blitt glemt av, og om man skal på butikken må man regne med lange køer og tomme disker.

Sannheten er at det er mennesker som sitter alene på julaften, og ikke alle har råd til å kjøpe pakker til alle og en hver. Bare det å gi gave til barna og få en julemiddag på bordet er tøft. Dette ser vi hvert år da det legges ut flere tøffe historier på finn. Flere og flere søker hjelp, og det er ordentlig tøft å lese. Samtidig blir det flere og flere som åpner sine hjem til fremmede som sitter alene, og det burde flere gjøre.

Julen er en tid for familie, men vi må ikke glemme omverden. Julen trenger ikke være perfekt, om stjernen på toppen av treet henger litt skeivt er det ikke verdens undergang. I stede for å stresse med å vaske rundt til gulvet skinner, dra innom noen det er lenge siden du har besøkt og ønsk dem god jul!

Julen handler om å glede andre, det trenger ikke bestandig være harde pakker.

JEG ER I SEMIFINALEN I VIXEN INFLUENCER AWARD 2018

Jeg klarer ikke tro det. Det var i går kveld jeg åpnet mailen om hvem som var blitt semifinalistene i vixen influenser award. Den følselsen når jeg leste mitt navn kan ikke beskrives. Jeg trodde jeg ble starstruck da Thomas Hayes delte innlegget mitt, men da tok jeg feil.

Det å lese navnet mitt under «årets sterke mening» var noe jeg aldri trodde jeg kom til å oppleve. Det var ikke en drøm jeg trodde kunne bli virkelighet. Det er fremdeles et sjokk å se mitt navn blant alle disse forskjellige kjente personene. Det er ikke mulig å stemme i denne kategorien. Juryen bestemmer og følger en del kriterier for å kåre en vinner.

Jeg er så utrolig takknemlig for i det hele tatt være nominert!! Så tusen takk til alle dere som leser innleggene mine og forhåpentligvis kan mine innlegg være til hjelp for andre!

6 FILMER DU MÅ SE I JULEN

1. The holiday! Denne passer perfekt nå som det er jul. Jeg kan se denne flere ganger siden den er så utrolig koselig. 

                                         

2. How to lose a guy in 10 days. Tror dette er en av de beste filmen jeg noen gang har sett, så den anbefaler jeg på det sterkeste. 

3.To all the boys I´ve loved before. åå denne er ikke lenge siden jeg så. Jeg skulle gjerne skrevet hva den handler om, men ord kan ikke beskrives, du må bare se den selv!!

5. Set it up. Det blir mye kjærlighetsfilmer her, men det for så være. Om du liker drama og kjærlighet da er dette riktig film for deg. 

4.The conjuring.. ja, jeg liker ikke skrekkfilmer eller noe som er skummelt. I alle fall ikke alene, men denne er faktisk så spennende. Sørg for å ikke være alene, og hold puten godt inntil deg om du lett blir skremt. 

 

6. Alex Strangelove. Dette er en morsom komedie for alle og en hver. 

HAR DU NOEN FILMTIPS?

SANNHETEN..

Det er de dagene man har mye på hjertet, og andre dager sier det stopp. De kveldene fremfor pcen der fingrene flyr bortover tastene, mens andre dager der skjermen er tom, og fingrene ligger avslappet på tastaturet i håp om at du skal komme på en ide. En ide om noe å skrive, formidle, noe som betyr noe. Noe andre kan lese uten å tenke at de har kastet bort sin tid.

Hver dag er ulik, og hvert innlegg er ulikt. Noen ganger kommer ideene som et lyn fra klar himmel, og andre ganger sitter jeg i flere timer å ser ut i den tomme luften, mens jeg venter. Venter og venter. “Skriv et innlegg….” står det, jeg starter å skrive et ord, men det blir fort visket vekk. To ord er skrevet, men det går ikke lenge før de også er borte. Andre ganger er det avsnitt som slettes, da jeg finner ut at de er ubrukelige.

Man ønsker så inderlig å levere hele tiden, men sannheten er at det er ikke mulig for meg. Hverdagen min består av mye det samme, og det handler ofte om hva jeg gjør det til selv. For helt ærlig er jeg egentlig lei av det meste. Nå ble det litt negativt, men det er livet, hverdagen.

Jeg er et menneske jeg også, på lik linje som dere andre. Jeg kan ikke levere interessant hele tiden, for som dere skjønner så er ikke livet mitt så utrolig interessant. Det skjer ikke noe nytt hele tiden, og det kommer det aldri til å gjøre. Poenget er at man har dager man føler alt er dritt, og i dag er en dag som det.

Dette er vel et av de innleggene som kommer til å bli liggende i arkivet lenge lenge. Et meningsløst innlegg med et manglende poeng. Et innlegg som blir dratt ut i det uendelige uten mål og mening. Det er disse prestasjonene og presset jeg føler. De gangene jeg ikke klarer å prestere godt nok. De gangene jeg føler jeg feiler med tanke på innleggene. Jeg må begynne å akseptere at alt trenger ikke være stort, fint og flott.

Det er bare sannheten.

ET MONSTER BAK SKJERMEN

Jeg blir rett og slett lei meg. Det snakkes og snakkes om at bloggerne tar plastiske operasjoner, formidler feil budskap og er rett og slett dårlige forbilder. Jeg syntes synd i deg som er på topplisten i bloggnorge, og har tatt en slags operasjon. Du må være bra sterk som person for å ikke knekke sammen. Jeg tror aldri jeg hadde klart å fått så mye hets, og fortsatt tatt mine små steg utenfor dørstokken.

Jeg er sjokkert. Sjokkert over menneskene. Sjokkert over hva man får til å skrive i et kommentarfelt. Sjokkert over at mestparten er voksne mennesker.

Voksne mennesker som kommenterer at bloggere som har gjort plastiske operasjoner ikke er et forbilde. Ord som hjernedød, plastikk dukke, forkastelig, stygg og enda værre ord strømmer ut av munnen på voksne folk. Voksne folk som sitter å kritiserer ungdommer. Jeg skulle “likt” å sett at du hadde satt deg ned å snakket slik til din datter eller sønn. Det hadde du ikke gjort nei? Men over internett er alt lov, så lenge du ikke kjenner person så er det bare å kaste meningene sine i hytt og gæver uten å tenke seg om.

Du som skal være en støttespiller, du som SKAL VÆRE et FORBILDE. Et forbilde for dine barn. Du som skal lære dine barn fra de er små at mobbing ikke er greit. Nettmobbing er ikke lov! Men det er lov så lenge personen er i rampelyset? Er det sånn det er å forstå?

Jeg blir kvalm, og lei meg for at unge mennesker som velger å skrive om sitt liv, sine tanker, sine mål skal bli hetset. Unge mennesker som skriver om sine dypeste tanker, depresjoner, dyrevern, politikk, kjærlighetssorg. Alt det gode innvendig blir glemt, alt det gode en person står for og oppnår er glemt på sekundet, for så lenge vi ser pengene har gått til utseende er du null verdt.

Jeg kan være uenig i mye, men jeg er enig i at det er et enormt stort press på utseende, Som ung i dag å leve i 2018. Samfunnet er kjempe tøft. Det er fokus på den minste ting når det kommer til hvordan vi ser ut. Det er nok ingen som ønsker at det skal være slik, og heller ingen som ønsker å være med å skape et større press. En ting er sikkert, det er ikke bloggerne på topplisten som skal få all hets for dette presset, det er millioner av mennesker som fikser på utseende.

Ikke missforstå meg. Jeg blir påvirket. Jeg blir påvirket i kjempe stor grad. Det betyr uansett ikke at jeg klandrer bloggerne og slenger ut alle mine tanker i sosiale medier om deres valg. Hva hjelper det? De er personer de og, som igjen er blitt påvirket? Det er forferdelig at det skal være slik, men enda værre er det at såkalte «voksne» mennesker skal sitte å spy ut av seg sine meninger, som ikke hører til virkeligheten en gang. Voksne mennesker som skal trå frem å være et forbilde.

Utrolig godt forbilde der du sitter med kaffen i hånden, godt lent tilbake i sofaen mens du bruker tiden din på drittslenging av unge mennesker som lever i et jævla vanskelig samfunn i 2018. Hvordan tror du samfunnet er om noen år når dine barn er ungdommer? Bedre og lettere?

Uansett hvilken alder du er i dag, er samfunnet vanskelig når det kommer til skjønnhetsideal og kroppspress. Andre påvirkes lettere enn andre, men uansett hvem man er, hvor gammel man er så er vi mennesker. Mennesker med utallige følelser som spiller en stor rolle i hver våre liv.

 

DISSE BLOGGENE LESER JEG

Tenkte å dele med dere bloggene jeg leser. Leser du noen av disse? Eller har du andre å anbefale?

1. Sophie Elise sin blogg har jeg lest i så mange år, at det er blitt en slags rutine å titte innom å lese. For en utrolig sterk person som får alt for mye ufortjent hat. Vi burde heie på hverandre i stede for å slenge dritt!

2. Isabel Raad Hennes blogg har jeg også fulgt lenge. Hun får også såååå mye ufortjent hat, men heldigvis etter boken hun er kommet ut med føler jeg folk har fått opp øynene mer og virkelig ser at det er et liv bak bloggen.

3. Martine Halvorsen . Jeg heier veldig på Martine. Hun er så utrolig tøff som viser sannheten. Viser det virkelige livet bak fasaden. Jeg tror dette er en blogg som flere burde sette seg ned å lese i blant om man føler verden går i mot deg. For hun får virkelig til å sette ord på følelsene og meningene sine slik at vi andre forstår at "bloggerne" og "influencere" generelt er normale mennesker de også.

4. Anna Rasmussen sin blogg. Denne leser jeg mye for hun har barn slik som meg og er i en "ung alder." Hun virker utrolig jordnær og herlig.

5. Martine Lunde Hun virker også som en utrolig herlig person. Man kan hente mye inspirasjon på bloggen og youtube kanalen. I tillegg skal hun være med i bloggerne og det blir spennende.

Dette er de 5 faste bloggene jeg leser, men jeg er stadig innom å titter på dem som ligger på topplisten. Så utrolig mange som er begynt å blogge, så det er vanskelig i blant å henge med, men gjerne kommenter bloggen din under så tar jeg en kikk!