JEG AVSLØRER ENDELIG HVOR JEG SKAL FLYTTE

Dere har spurt lenge, og jeg har ikke villet si så mye for alt har vært så usikkert. Ja, jeg skal flytte. Jeg vet ikke når, for det er mye som skal være i orden. Jeg har aldri flyttet fra hjemplassen, så det blir helt nytt. Det er skummelt, samtidig som det blir lærerikt og spennende. 

Det er mye som skal være klart for jeg kan flytte, og der i blant jobb. Jeg kjenner jeg har et behov for å skaffe meg en jobb og være ute blant mennesker. Bli kjent med nye personer og få nye omgivelser. Så om det er noen der ute som vill ansette meg hadde det vært veldig fint haha. For jeg skal flytte til Bodø!

Det er ikke langt unna, en 20 minutters flytur, men det er greit å være nært familie! Så nå slipper dere vente lenger, for nå vet dere hvor i verden jeg planlegger å bosette meg, og jeg håper virkelig det blir bra!

 

HELT SYKE TING – EX ON THE BEACH, ABORT, BLIND OG FATTIG

Sommer eller vinter? Sommer.

 

Taco eller pizza? Taco.

 

Bli gravid nå eller ta abort ti ganger på et halvt år? Bli gravid nå.

 

Strandferie eller byferie? Byferie.

 

Mobil eller Pc/Mac? Macbook.

 

Bo alene eller med noen? Bo med noen.

 

Trene eller sofaen?Sofaen

 

Aldri kunne bruke sminke igjen eller gå med sminke hele tiden? Gå med sminke hele tiden.

 

Jordbær eller bringebær? Jordbær.

 

Bli sammen med en 90 år gammel mann for penger eller bo på slummen i verdens verste land? Bli sammen med en gammel mann…

 

Være med på Paradise tre ganger på rad eller en sesong på Ex on the beach? Paradise Hotel tre ganger på rad.

 

Vondt i hode hele tiden eller vondt i magen hele tiden? Vondt i hode hele tiden.

 

Drepe en hund eller drepe ti fugler? Drepe ti fugler.

 

Jobbe som stripper i flere år eller selge sex en gang? Jobbe som stripper.

 

Være fattig med en perfekt fyr eller rik med en som mishandler deg? Fattig med en perfekt fyr.

 

Drikke alkohol tre ganger i uken for alltid eller aldri drikke igjen? Aldri drikke igjen.

 

Være blind eller døv? Døv.

 

Eple eller pære? Eple.

 

Miste en fot eller miste høyre arm? Miste en fot.

 

Merkeklær eller ikke merkeklær? Ikke merkeklær.

 

Aldri vaske håret eller aldri pusse tenner? Aldri vaske håret.

 

Dette er selvsagt bare for gøy, kommer aldri til å stå ovenfor disse problemstillingene haha.

FØRSTE GANG JEG…

Første gang jeg fikk mensen

Det var konfirmasjonsdagen min. Selskapet på ettermiddagen var ferdig, og i det jeg setter meg ned for å slappe av kjenner jeg smerter i magen, og senere oppdaget jeg det var mensen jeg hadde fått.

 

Første gang jeg brukte sminke

Det var nok i 7ende da jeg begynte å eksprimentere med mascara og fondation. Etterhvert utviklet det seg mer og mer, men begynte vel å bruke sminke nesten hver dag i det jeg begynte i 8ende.

 

Første bilen

Det var en liten blå peugeot. Den var liten og fikk plass overalt, en helt grei første bil som jeg savner litt.

 

Første gang jeg drakk alkohol.
Det var første året på videregående mener jeg. Jeg var på en privat fest, og drakk nok litt for mye. Det gikk helt fint, men ble litt svimmel og kvalm. Ellers har jeg ikke drukket så mye alkohol. Om du skal drikke alkohol for første gang anbefaler jeg deg ha med venner som du kan stole på og være på en trygg plass. Ikke minst fortell foreldrene dine hvor du er i fall om det skulle skje noe.

 

 

Min første lønning. 
Jeg jobbet for Lofotprodukt hvor jeg plasserte ut varer i butikker. Det var nok der jeg fikk min første lønning. Deretter jobbet jeg på peppes pizza og litt på Lekneshagen bofelleskap.

 

Første forelskelsen

Det var på barneskolen. Jeg likte utrolig godt en gutt i klassen, han var nok den alle jentene i klassen siklet litt etter, men jeg tror han var mer opptatt av fotball haha.

 

Første bh

Å herregud jeg ler bare av å tenke på det. Jeg trengte nok ikke kjøpe den enda, men de fleste andre hadde begynt å bruke og jeg ville ikke skille meg ut. Jeg og en venninne gikk på Lindex og kjøpte like BHer. Den var nydelig.. NOT. Jeg husker den var hvit med svarte striper og en rød sløyfe i midten haha.

 

 

 

NÅ ER DET NOK GUTTER

Jeg vil ikke ha, og jeg kommer aldri til å vill ha bilder av ditt underliv. Jeg har fått nok. Jeg syntes ikke noe om å åpne opp snap etter snap med bilder eller video av din penis. Hold den for deg selv bak glidelåsen og ikke fremfor kameraet. 

Jeg tror få jenter syntes det er tiltrekkende å åpne snap etter snap. Jeg vet du sender i håp om å få en bekreftelse eller for å få noe tilbake, men jeg er ikke like dum som deg og sender tilbake.

Tenker du ikke på at du sender til fremmede mennesker?

Tenker du ikke hvor disse bildene kan havne?

Tenker du i det hele tatt på hvem du sender det til før du tar sjansen å sende bilder av dine private deler ut i verden?

Nei du tenker ikke, kanskje du gjør. Du tar i så fall en stor sjanse. Du sender det til vilt fremmede mennesker som kan gjøre hva de vil med bildene. Du har ingen garanti for hva som skjer etter du har trykket på knappen «send.» Skjerp dere! For jeg vil i alle fall ikke ha ditt underliv lysende opp i ansiktet mitt når jeg våkner, er i familie selskap eller ute blant venner.

DISSE JENTENE KUNNE JEG IKKE VÆRT VENN MED

Får flere fine meldinger fra dere om vennskap. Om vi skal være venner osv, og det er alltid hyggelig! Noen ganger får jeg melding om en hendelse mellom deg og en venn/venninne, hvor spørsmålet er om det er greit eller ikke. Enkelte ganger er det vanskelig for meg å sitte svare på deres historier om hva som er rett eller galt. For en god vennine eller venn er utrolig viktig, og ulike situasjoner og hendelser er alltid mulig å fikse! I tillegg må vi alltid huske på at en sak har to sider.

Derfor tenkte jeg dele med dere hvilke venner jeg ikke kunne hadd. For om noen gjør noen av punktene nedenfor hadde de nok ikke vært min bestevenn.

✖️ Selvgod – jeg takler ikke når personer sitter å skryter av seg selv hele tiden eller deres familie, og ikke hører hva andre sier. Hun eller han som alltid har det mye bedre eller mye verre.

✖️ Falske – om du er falsk kommer du nok ikke så langt når det gjelder et godt vennskap. Man mister ofte den tilitten som er viktig mellom to personer.

✖️ Løynere – det verste jeg vet er løyner. Det er totalt unødvendig og ødelegger fort et vennskap.

✖️ Mobber – om du mobber ønsker jeg ikke noen som helst kontakt. Mobbing er ikke kult og kommer aldri til å bli det. NO NO!

 

 

I DAG SKULLE DET SKJE.. HELT TIL TELEFONEN KOM

I dag skulle være dagen! Den dagen jeg har ventet lenge på. Jeg har gruet meg i flere dager, samtidig som jeg innerst inne har gledet meg litt. Håpet om å komme i gang med timene. Jeg fikk knapt sove i går, og var våken halve natten. Hvorfor? For jeg skulle egentlig til min første time hos psykolog, eller en time for å få en psykolog.

Timen var klokken 10, men klokken kvart over 8 ringte telefonen. Personen jeg skulle snakke med var blitt syk. Så denne våken natten var bortkastet haha. Sånn skjer, men litt irriterende er det 😅 Nå skal jeg bare grue meg til tannlegetimen i morgen. Det er så utrolig hver gang jeg har time til noe, så kommer de ofte rett etter hverandre eller på samme dag. Greit å bli ferdig med det, tannlege er jeg ikke noe fan av! Vi snakkes, for nå skal jeg på butikken å handle inn til middag!!

Hva er deres planer i dag?

SVARENE DERE HAR VENTET PÅ! TINDER, KJÆRLIGHETSSORG OG MENSEN

Kan du følge meg og venninnen min på instagram?

✅Det skal jeg gjøre

 

Har du barn?

Ja, en sønn på snart 2 år!

 

Processed with VSCO with c1 preset

 

Har du noen tatoveringer?

Ja, jeg har to stk som jeg tok i fjor sommer. Har alltid hadd lyst på noe som betyr noe, så derfor tok jeg de to som du kan se nedenfor. Den første er på låret og det står «keep moving forward» for å minne meg på å tenke fremover. Jeg er utrolig flink til å være fast i fortiden, og ikke glemme ting.

Den andre kan tolkes som kjærligheten mellom meg og mitt barn, eller meg og min mamma. 

 

Når mistet du jomfrudommen?

Den mistet jeg når jeg var 17.

 

Har du følt på kroppspress?

JA! Om jeg har! Jeg har kjent på det lenge, og kjenner enda på det. Det er et evig kroppspress, men jeg er blitt mye flinkere til å ikke tenke så mye på det. 

Jeg vet hvor vanskelig det er noen ganger, men husk du er fin akkurat slik du er og tenk om alle skulle vært like? Da hadde det vært utrolig kjedelig. Vi er fine på hver sin måte!!!

 

Skal vi være venner?

Ja, gjerne. Hvorfor ikke?

 

Hvor gammel er du?

Jeg er 21, blir 22 i juni. Herregud får litt panikk av å tenke på det. De 4 siste årene har gått så utrolig fort, føler jeg nettopp ble 18.. Det er første gang jeg kjenner på følelsen av å bli eldre, og det som skremmer meg mest er, hvor blir tiden av?

 

Når fikk du mensen?

Den fikk jeg på konfirmasjonsdagen min. For en flaks? Haha. Når feiringen min var ferdig kjente jeg at jeg hadde vondt i magen, og da var det mensen jeg hadde fått.

 

Hvor mange kjærester har du hadd?

Jeg har hadd 2 stk som jeg har vært i forhold med. Han ene er han jeg er med nå. 

 

 

Hvorfor fester du ikke lengre?

Livet skjer, og jeg har et barn som er mye viktigere for meg enn en kveld på byen. Selvsagt kan jeg gjerne ta en tur ut, men anledningen har ikke bydd seg enda. Har aldri vært en festløve✋🏼

 

Kjenner du Martine Halvorsen?

Jeg vil ikke si jeg kjenner henne nei, men har pratet litt med henne. Veldig hyggelig💗

 

Hvorfor er du på tinder?

Jeg slettet en gammel profil for noen dager siden, men om du prater med noen med mitt bilde eller navn, er det ikke meg!

 

Har du fått Dickpics?

Ja.. i går! Like hyggelig hver gang.. NOT!

 

Skal du flytte, og hvor? Håper det er Tromsø!

Ja, men jeg tenker det kommer et eget innlegg om det i nærmeste fremtid, men jeg kan si deg at det er ikke Tromsø💗

 

Tips mot kjærlighetssorg?

Jeg har aldri opplevd kjærlighetssorg selv, men jeg tror det viktigste er å ikke sperre seg inne. Lev som normalt, og fokuser på vennene dine. Slett han eller hun. Om du sliter med å komme deg videre tror jeg det er bedre å kutte kontakten helt. Gjør ting som gir glede, og snakk med venner eller foreldre når du har vanskelige stunder💗

 

NÅ HAR DET KLIKKA FOR DERE, NELLY.COM

Vi lærer om fotosyntesen, Welhaven og multiplikasjon. Vi lærer at om Per har 5 epler, og om Kari spiste 2 av dem, har han 3 igjen. Det vi ikke lærer mye om er økonomi. Det vi har bruk for hver dag, i alle år. Det er på en måte foreldre sitt ansvar å lære, men jeg mener det er et ganske stort tema som burde vært i læreplanen på skolen.

Først fikk jeg en mail, og deretter gikk det ikke mange minutter før det tikket inn melding. En melding fra Nelly. “No money, no props…” Så om jeg ikke har penger, er det ikke et problem.  Jeg kan shoppe uansett, bare utsette betalingen til lønningsdagen. Er det ikke denne fellen alt for mange ungdommer gå i nå for tiden? Trenger dere virkelig sende ut mail, deretter en melding.

På nettsiden er det første som dukker opp dette bildet, samme bildet som jeg fikk på mail:

“Er det litt for mange dager igjen til lønning…no problem” For det er ikke no problem. Flere ungdommer går i denne fellen. Det er en urovekkende økning når det kommer til gjeldsproblemer blant unge mennesker. Jeg forstår det godt, for fristelsen er stor for et par nye sko, noen nye klær eller en fin veske. “Jeg kan bare betale når lønningen kommer” tenker du kanskje. For det fristet veldig med en ny kjole til festen i helgen, eller hva? StipendetMange betaler nok den regningen, men ikke alle. For shoppet de kanskje litt mer enn de skulle, eller fikk uforutsette beløp de skulle betale når lønningen tikket inn på konto blir ikke denne regningen første prioritert. Kjøp nå, betal senere er en stor fallgruve for mange.

Jeg tror det er en stor mangel når det kommer til informasjon. Ikke minst har samfunnet mye å si. For vi skal ha de nyeste trendene, den fete vesken og de hvite skoene. Selvsagt går mange unge for fristelsen og havner i fellen. Dessverre alt for mange, men trenger vi markedsføre bedriften  og få flere salg med å friste flere unge mennesker i fellen? For “no money, no problem” er en litt shady måte å få salg på, mener jeg. For vi blir fortalt fra vi er små å ikke bruke penger vi ikke har.

 

Vi finner setningen «kjøp nå, betal senere» på mange nettbutikker, men trenger man aktivt sende ut mail og melding for å friste andre i denne fellen som ofte blir mer og mer uoversiktlig? For fristelsen ble kanskje større enn fornuften. Det hadde vært fint med en ny kjole til festen i helgen, eller hva? Stipendet er litt stramt å leve på, og du tenker du kan unne deg noen nye plagg, men snart vil det vise seg å være et dumt valg, dessverre.

VI HAR IKKE TID TIL HVERANDRE LENGRE

Hva har skjedd? Hvorfor har samholdet mellom mennesker endret seg sånn. Endret seg så mye fra da jeg var mindre. Hva skjedde med det å besøke hverandre. Det å ringe på døren til familie og venner uten å ha sendt en melding, ringt eller forsikret seg på noen måte at de er hjemme forut. Det er trist, og synd at det er blitt slik. Jeg savner den tiden der ikke alt var så høytidelig. Det gjorde ingenting å kjøre en bomtur, for hun/han var ikke hjemme.

Det virker rett og slett som at alle har hver sitt de holder på med, hver for seg. Hver familie har alt for mye på planen hver dag, hver uke, hver helg. Fotball, håndball, trening, jobb osv… Planene for ukene er fylt opp allerede når vi kommer til den 1. i måneden. Kalendrene og notatene er skrevet opp. Kan vi stoppe opp litt? Er det rart tiden flyr forbi?

Det er et evig stress og mas. Noe som ikke er noe bra for kroppen, og kan føre over lengre tid til helseplager. Mange glemmer å lytte på kroppen, og til slutt ender det med sykemelding, utmattelse. Vi kjører oss helt ut til det sier stopp. Eller de gangene vi ikke kjenner utmattelsen før etter du har stoppet opp litt.  Nedenfor ser du noe av det som skjer med kroppen om du stresser mye over lengre tid.

✖️ Huden: Irritasjon, akne og atopisk eksem.

 

✖️ Ledd og muskler: Du kan oppleve verking, smerter og spenninger.

 

✖️Hjertet og lunger: Økt blodtrykk, høyere hjertefrekvens og kolesterol, og økt fare for hjerteinfarkt.

 

✖️Bukspyttkjertelen: Langvarig negativt stress kan føre til diabetes.

 

✖️ Mage og tarm: Hard eller løs mage, kramper, udefinerte smerter og vektendringer. Noen kan også utvikle magesår og magekatar.

 

✖️Reproduksjonsorganer: Redusert sexlyst, lavere spermieproduksjon og økte smerter under menstruasjon.

 

✖️Immunsystemet: Redusert evne til å bekjempe sykdom.

Vi må bli flinkere på høre etter hva kroppen prøver å fortelle oss, og ikke minst ta vare på helsen og være sosiale selvom det enkelte ganger er tungt.

PÅ DENNE TIDEN I FJOR

Tenkte dele med dere bilder og hendelser på akkurat denne tiden i fjor. Vi tar å mimrer litt tilbake. For på denne tiden i fjor blogget jeg på en annen bloggadresse. Det var ikke før i november jeg skiftet til denne bloggen som jeg har nå. Jeg er stolt over hva jeg har fått til på så kort tid, og det er takket være dere. Takk til dere som har fulgt meg hele veien, men også et takk til dere nye følgere.

For på denne tiden i fjor hadde jeg en del innlegg i Adresseavisa, og andre aviser. Jeg skrev blant annet dette innlegget. Det er et innlegg som handler om bloggere får mye ufortjent hets. Det stormet mye rundt bloggerne på denne tiden i fjor og deres ansvar når det kommer til kroppspresset.

Jeg oppdaget også at navnet mitt var brukt på flere nettsider som omhandlet nakenhet og porno! Det er enkelte sider enda som bruker navnet mitt, men ikke like ille som det var. Det er selvsagt ikke noe gøy å google navnet mitt, hvor det kommer opp flere datingsider og pornosider.

Det var mye mindre snø i fjor på denne tiden, enn hva det er nå. Vi dro en tur til Harstad på hotell weekend, og litt shopping. Jeg hadde et samarbeid med Søstrene Grene som hadde åpnet noen måneder før. Så jeg fikk endelig se butikken, og herlighet så mye fint de har der.

Ellers skjedde det vel ikke så mye mer når det kommer til hverdagen. Jeg blogget og sto på, akkurat som jeg gjør nå også!