KLAR FOR HELG

God kveld dere! Dette har rett og slett vært en ganske så hektisk uke! Det skal virkelig bli godt med helg nå, med null planer på kalenderen. En rolig helg sammen med venner og familie. Noen filmer og avslapping. har dere forresten noen film eller serie tips kom gjerne med dem. Nå er jeg helt tom for ideer selv.

Befant meg i sted sittende å se meg rundt i stuen. Er det kun jeg som blir så utrolig fort lei av møblene, interiøret og fargene? Det gikk ikke lang tid før jeg satt med pcen på fanget med H&M home sin side foran meg. Husker før nå man kunne finne så mye til en billig penge, men nå føler jeg de fleste butikkene er kommet etter med sine priser. Det eneste jeg vet sikkert er at jeg har utrolig lyst på pampas strå, haha!

GOD HELG ALLE SAMMEN!

ET OVERGREP I DET SKJULTE, ALT HANDLER IKKE OM PENGER

Om dette bare kunne havnet til de rette personene, men dessverre havner det ofte til dem som ikke bryr seg i det hele tatt og velger å kritisere akkurat dette temaet.

Jeg er 22 år og kommer fra Lofoten. Et paradis av natur, og jeg sliter veldig med å forstå at de som skal bestemme over oss er byfolk som bruker mye tid på kontoret sitt. På et kontor med en utsikt over høye bygninger og tusenvis av mennesker i gågatene med mobilene sine trykket i ansiktet. Mennesker som kjører rundt på el sparkesykler og løper stresset over veien med airpods i ørene. For det er ikke alle sin hverdag.

For noen er naturen nærmeste nabo, og lyden av stillhet like ved. Hvor enn jeg går eller ser blir jeg minnet på miljøet. Det store temaet som blir snakket om overalt, og det er bra! Det trengs virkelig å bli snakket om. Ikke minst trengs det en løsning, og det fort! 

Det er i den seneste tid jeg virkelig har forstått hvor viktig miljøet er, og hvordan vi behandler vår verden nå. Jeg hører ord som plast, søppel, sortering, havet og bompenger. Det er ikke før nå jeg hører om vindmøller. Det er akkurat som om dette temaet skjuler seg i bakgrunnen. Hvorfor snakker vi ikke mer om dette?

I bakgrunnen av det store begrepet miljø skjuler det seg vindmøller! Før du tenker at jeg er en dum Influencer som kun bryr meg om sminke, vil jeg si deg en ting. At min hobby er å skrive betyr ikke at du kjenner meg. Å tjener jeg noe på at du klikker deg inn? Nei. For om du jobber på rema, sykehus eller er advokat betyr ikke det at jeg slenger med leppen når jeg leser din mening. Bare for at det står blogg.no bak mitt navn burde jeg få lov til å uttrykke mine tanker og bekymringer uten å bli angrepet personlig, eller ikke bli tatt seriøst. For akkurat som deg som sitter i dette sekundet å leser, er jeg helt lik deg. Et vanlig menneske med en redsel om hva som kommer til å skje i fremtiden. 

Jeg tror og mener jeg snakker for mange på min alder. Jeg tror alle bryr seg innerst inne om miljø, men mange klarer ikke henge med. Selv først nå hører jeg ordet vindmøller, og er det virkelig riktig å snakke om å bruke mindre plast, mens vi ødelegger naturen ved å sette opp flere og flere vindmøller som legger fra seg mikroplast over hele naturen. Ikke for å snakke om hva disse vindmøllene er laget av. 

Jeg prøver inderlig å henge med og forstå. For jeg vet ikke lengre hva jeg skal tro eller tenke. Heldigvis fant jeg en egen facebookgruppe om akkurat dette temaet, vindkraft – nei til vindindustri i norsk natur! En gruppe med over 80 000 medlemmer!

Nå skal jeg fortsette lese for å forstå bedre! Min fremtid, min sønns fremtid og våre alles etterkommere er avhengig av at en endring skjer NÅ. En gruppe voksne mennesker bestemmer over vår fremtid samtidig som de spør oss unge om råd. Som Greta Thunberg sa på klimatoppmøte i går,  hvordan våger dere? 

 

LES OGSÅ – ÆRLIG TALT, COOP

VIL DU VIRKELIG HA BILDE AV DITT BARN PÅ VEGGEN MED SNØRR UNDER NESEN?

I fjor på denne tiden var det en oppheted diskusjon om retusjering av barnebilder. En mor som hadde blitt ordentlig forbannet over at hun kunne velge retusjering av kviser, sår eller rett og slett snørr. Noen ser det kanskje på som en sjarm, men dette bildet er ofte noe man gleder seg til å få hjem. Et «ordentlig» bilde som skal henge på veggen i stuen, muligens sammen med andre barnehagebilder av eldre søsken.

Vi planlegger klærne dagen før ut for fotograferingen. Kanskje har alle søsknene samme genser som har gått i arv. Et spesielt bilde som snart skal rammes inn. Vil du virkelig ha et bilde med snørr under nesen? Kanskje du syntes det er en sjarm, det gjør ikke jeg. Kanskje det er fordi jeg er ung, og min mening forandrer seg med årene? Det vet jeg heller ikke. Jeg kan bare snakke ut fra det jeg føler akkurat nå.

På ingen måte vil jeg at huden på mitt barn skal redigeres mykere eller finere. På ingen måte vil jeg at hans skrubbsår eller andre merker skal retusjeres, men jeg ser ikke noe galt i å fjerne snørr, smuler eller en flekk på genseren. Antrekket er som regel planlagt og barnet har vært uheldig å griset litt. Noe alle barn gjør, er det så galt å fjerne denne flekken?

Jeg tror at mange overreagerer når det gjelder dette spørsmålet om retusjering av barnehagebildet da det er et så stort fokus på det ellers i samfunnet. Dette temaet ble blåst opp som ild i tørt gress. Det er greit vi står ovenfor mye retusjering og kroppsfiksering, men å ta seg nære av den minste ting hjelper ingen.

Jeg håper noe sunn fornuft lyser igjennom de sterke meningene hos noen. Barnet skal verken få mindre ører, smalere nese eller større lepper. Nei ikke vær redd, barnet ditt blir nok ikke noe covermodell.

JEG HAR NÅ 2 JOBBER!!

For et år siden var jeg langt nede. Mine hverdagen var like, og jeg slet mye med å se de positive tingene, de negative kom hele tiden først. Nå et år senere har jeg fått meg en 50% stilling som markedsfører, samtidig som jeg jobber med bloggen ved siden av. Det var på tide å komme seg ut i jobb, og gjøre noe mer med hverdagene mine. Du vet når du har fått en rutine som du vet ikke er så veldig bra, men det er rett og slett er vanskelig å komme seg ut av den. Slik var mine hverdagen, tidlig opp og når det ble kveld var det ikke i seng før  i 2-3 tiden på natten.

Jeg skrev et innlegg om mitt mål for september, du kan lese det HER. Jeg håper virkelig jeg klarer det. Når klokken er over ti om kveldene nå er jeg helt ferdig og klar for sengen, haha! Det å blogge tar tid, og det er det mye av mine kvelder går til. Blir en spennende tid fremover med en ny jobb, og det å være med i utviklingen med å etablere en bedrift.

 

 

 

 

HVORDAN TJENER DU PENGER PÅ BLOGG?

Det er mange som lurer på hvordan man tjener penger på bloggen. Flere tror man tjener store summer bare noen trykker seg inn på bloggen, men det er ikke tilfellet. Ingen tjener penger på klikk, men det man kan tjene penger på er:

 

ANNONSER:

Du kan tjene penger på å ha reklame inne på bloggen. Slike reklamer som dukker opp fra andre nettsider som man kan trykke inn på og evt få en provisjon om leseren din har kjøpt noe. Det tjener man ingenting på nesten, og hvorfor vil man sende mennesker ut av sin blogg. Personlig syntes jeg ikke det ser så fint ut på din blogg.

 

BETALE SAMARBEID/INNLEGG

Dette er nok det du kan tjene mest penger på. Du og din samarbeidspartner blir enig om en pris, om du ikke har et management som gjør det for deg. Dere avtaler pris og antall innlegg som skal publiseres. Det kan for eksempel være et samarbeid om et hårprodukt, sminke, klær og lignende.

 

AFFILIATE:

Affiliate er en type annonsering. Det kan være en rabattkode eller en link for et klesplagg. Du har kanskje sett de store bloggene ofte legge linker under klærne de har kjøpt eller ønsker. Det kan man evt tjene penger på om noen trykker på den, eller tjene noen prosenter i provisjon om dine følgere kjøper noe fra nettsiden.

 

SELGE DINE TJENESTER:

Har du egne produkter eller tjeneste du ønsker å selge, er blogg en veldig fin plattform for det om du har en del følgere kan du nå ut til mange. Blogger du om sminke og har mulighet å lage din egen kolleksjon kan du tjene godt, eller er du opptatt av trening kan du gi konsultasjoner eller matplaner.

 

SELGE DINE KURS:

Er du flink med data, instagram, statistikk, facebook osv kan du tjene på å lage dine egne kurs og deretter selger du dem til dem som vil lære mer.

 

Jeg selger ikke tjenester eller egne kurs, og ikke vet jeg om det gir mange tusen inn på bankkonto, men jeg tror den vanligste måten å tjene penger på er betalte samarbeid og affiliate. Det finnes mange sider du kan registrere deg på for å lage slike linker for å legge under produkter, men de fleste gi bare provisjon om noen kjøper noe.

 

EN ANNERLEDES SØNDAG – HOTELFROKOST I EGEN BY

Hei dere! Håper helgen deres har vært bra! Denne søndagen ble veldig annerledes enn hva den bruker å være. For en vanlig søndag for meg er en litt mer avslappingsdag i joggebuksen og hjemme, men denne morgenen startet klokken åtte, og allerede klokken halv 10 var vi i bilen på tur til et hotell. Samboeren har litt familie her og i dag ble vi invitert på frokost på deres hotell. Etter et par timer på hotellet dro vi å kikket litt rundt, og deretter inn på Stormen bibliotek. Det er faktisk første gang jeg er der, og jeg må si jeg er imponert. Utrolig fint sted!!

Nå er besøket kjørt på flyplassen, og jeg har satt med ned for å jobbe litt. Hva er dine planer for denne søndagen?

 

LIKES GJORDE MEG HELT BLIND OG GIKK UTOVER MITT BARN!

Jeg fikk mail om jeg ville motta et par flasker i mot bilder på instagram? Jeg fikk mail om å motta smokker i mot bilder på instagram? Jeg fikk mail om å motta klær mot bilder på instagram? Jeg svarte JA. Ja, takk, hvorfor ikke? Gratis klær når økonomien ikke er på topp. Jeg tjente aldri en krone, fikk bare gratis produkter.

Jeg delte bilder av min sønn med klærne, med smokkene og flasken. Jeg var bare lille meg som syntes det var morsomt å få gratis ting i posten til min sønn.Var det verdt det? Nei, både bildene og mammabloggen ble slettet for et år siden. Det var på tide å starte på nytt! Nå var ikke instagram fylt med sponsete innlegg, men det var noen. Jeg kjenner meg flau som ble blind. Jeg ble blind på å få gratise produkter og klær. Jeg er flau over at min drøm var å ha en perfekt instagramfeed slik de andre mødrene hadde. Jeg hadde en drøm om å få mange følgere og bildene delt av ulike store kontoer. Jeg så alle dem andre med barn la ut bilder og følgerne vokste som bare det. Jeg ville passe inn.

 

Tankene mine var på likes og delinger. Jeg glemte det var et barn midt opp i dette. Et barn jeg tok bilder av å delte. Fine bilder, som jeg har tatt vare på. Fine bilder var det ja, men det var ikke nødvendig å dele dem med omverden. For det var verken verdt en smokk eller en stilig flaske. Jeg ble litt blind på hva jeg holdte på med.

Jeg tror det er mange der ute som burde tenke seg både to og tre ganger om før de trykker “post”. Etter babyspons debatten har jeg fått øynene opp for hva andre legger ut, og jeg er skremt. Det skal sies at denne debatten er ikke bare om bloggere, for du verden det er mange der ute som deler bilder og ikke eier en blogg.

Vær så snill å tenk dere godt om før dere legger ut videoer og bilder av deres barn. Ikke legg ut videoer av halvnakne barn som springer rundt. Ikke del raserianfallet til ditt barn når det ikke får kjeks eller godteri. Det er virkelig ikke morsomt. Sårbare øyeblikk skal skje bak de fire husveggene. Ikke sett ditt barn ute i kulden og snøen med lite klær bare for det perfekte bildet av genseren, eller buksen mens du selv står med dunjakke bak kameraet og fryser på hendene.

Jeg vet det er lett å bli påvirket, men den sunne fornuften den må vi ha på plass. Hvor går din grense? Hvor langt skal dette ekperimentet gå? For ikke vet jeg, og ikke vet du hvordan ditt barn reagerer på bildene av seg selv som dukker opp ved et raskt google søk.                                     LINK HER           ALEXANDRAEMD            LINK HER