JEG KLARER IKKE HOLDE KJEFT LENGRE!

«Det er viktig å skrike høyt, om man ser noe man er veldig uenig i» Sa Kristin under talen på Vixen Influencer Awards. Det er jeg helt enig i, og derfor klarer jeg ikke holde kjeft!

I fjor var det jeg som satt på et av de fremste bordene, finalist i årets sterke mening. Samme kategori som Kristin vant pris for. En dag jeg ikke kommer til å glemme. For det er en utrolig fin følelse å føle seg anerkjent for det man bruker så mye tid på, og brenner for. Jeg vet jeg har gjort feil, og endret mening. Det er lov det. For akkurat som jeg slettet mammabloggen etter babyspons debatten, prøver Sophie Elise og rette opp i hennes tidligere avgjørelser.

Jeg har vært uenig i både  ting Sophie Elise har skrevet, og Kristin. For jeg som alle andre kan være uenig. Debatter kan vi gjerne ha, men å stille seg opp fremfor flere hundre Influensere å lange ut mens man banner om et tema som handler om kropp, hvor flere utsagn rettes mot en person blir helt feil i mine øyne. Jeg tørr å påstå vi alle vet hvem denne talen var et stikk mot. Det finnes tid og sted som egner seg bedre.

Det er ikke bare en folkemenge, men en mengde med «kollegaer,» en spesiell setting hvor man kanskje føler seg litt utilpass. Å stille seg opp å snakke om ansvar, samtidig som man refser mot en enkeltperson som akkurat har vunnet en pris, blir helt bak mål!! En person som har åpnet seg opp om angst, panikkanfall og feile valg. Vi alle gjør feil, kanskje samme feil 3-4 ganger. Det er menneskelig! Hvorfor opererer man? Jo, fordi man er usikker på seg selv. Enten man er en offentlig person eller ikke.

Missforstå meg rett, jeg er for ansvaret man har som influenser når det kommer til kroppspress. For er det noe jeg syntes er unødvendig så er det clickbait overskrifter om hva man har endret på, bilde før og etter and you name it.

Det jeg reagerer på er denne talen. En tale om ansvar og gode forbilder. Vi skal skille person og business, men når man bruker kroppsdeler som brede hofter som argument kan jeg tenke meg til at det er vanskelig å ikke ta det personlig, når man får hundrevis av kommentarer om kroppen sin i kommentarfeltet hver dag. Dette er absolutt et viktig tema, men en prisutdeling hvor man skal støtte, feire og hylle hverandre blir for dumt.

Det finnes mange Influensere der ute som gjerne kunne tatt litt mer ansvar. For JA det er ikke lett å vokse opp med sosiale medier og kroppspress, men dette temaet er så stort. Så alt for stort, for det er ikke bare Influensere, tv og sosiale medier i Norge vi blir påvirket av. Jeg er sikker på at både 10-11 åringer der ute kan navnene på hele Kardashian familien…